Alltid gratis frakt og retur

Vaskeråd

SNEAKERS

Canvas sneakers
Kun håndvask. Vi anbefaler å bruke mild såpe eller vaskemiddel sammen med en myk børste.

Sneakers i lær & semsket skinn
Impregner før bruk. Børst dem med en myk børste.

GUMMISTØVLER

Vask & rengjøring
Hold alltid skoene dine rene.

Selv om Tretorn gummistøvler er robuste, liker de faktisk ikke smuss, gjørme, gjødsel, industriolje, blod eller løsningsmidler. For å forlenge levetiden til støvlene dine, sørg alltid for å vaske dem jevnlig i lunkent vann med såpe (glycerin). Og om nødvendig, børst dem rene i sprekker og sømmer, spesielt hvis det er synlig smuss eller søle på dem. Du kan enkelt vaske utsiden av gummistøvlene med en våt klut eller bruke Tretorns rengjøringssvamp.

Tørking
La aldri støvlene dine tørke over varmeovner.

Dersom innermaterialet er vått, kan du godt tørke støvlene opp ned. Naturgummi fungerer best dersom den får tørke i romtemperatur, altså verken mer eller mindre. Naturgummien i Tretorns gummistøvler er laget uten PVC, ftalater, fluorkarboner og andre kjemikalier. De består kun av ren naturgummi og fargepigmenter.

Pleie
Et pleiemiddel til gummi kan med fordel brukes jevnlig i sesonger med mye nedbør, eller med et par måneders mellomrom i tørrere sesonger.

Når du kjøper gummistøvlene, kommer de med et usynlig beskyttelseslag som gradvis forsvinner ved mye bruk. Uten dette laget blir støvelen utsatt for solstråler som øker risikoen for at gummien kan slå sprekker for tidlig. Man påfører pleiemiddelet på en ren og tørr gummistøvel med en ren klut.

Polering
Du kan bruke en gummipolish når du ønsker å friske opp utseendet til støvelen din.

Et silikonbasert løsemiddel som er enkelt å påføre med en ren og tørr klut på en tørr gummistøvel, vil gi støvelen din et skinnende nytt utseende til både lange turer i skogen og spaserturer i byen.

OPPBEVARING

Når gummistøvlene ikke er i bruk, er det viktig å oppbevare dem på et tørt og mørkt sted med jevn temperatur.

Naturgummi liker ikke temperaturforandringer, så la støvlene stå innendørs istedenfor i garasjen om vinteren. De liker seg heller ikke lenge i sollys da lyset tørker ut gummien og øker sjansen for at gummien sprekker tidligere enn nødvendig.

HYBRIDSKO

Man trenger ikke impregnere hybridskoene for at de skal holde på vanntettheten sin. Dette er fordi neoprenet og gummien i seg selv er vanntett. Vask hybridskoene for hånd i lunkent vann med en myk svamp eller klut. Ikke bruk sterke rengjøringsmidler eller noe som inneholder olje eller syre.

Det kan oppstå kondens inni skoene når man bruker dem. Dette gjør at fôret blir fuktig, og det er derfor lurt å ta ut innersålen for lufting etter bruk og la skoene tørke uten såle fram til neste gangs bruk. Derfor har alle hybridskoene våre en avtakbar innersåle.