2-5 virkedager leveringstid | 30 dagers åpent kjøp

Pleietips

Pleietips

PLEIERÅD FOR SKOENE VÅRE

GUMMISTØVLER

Gummistøvlene våre er et håndverk som må tas vare på for å få lengst mulig levetid. Alle våre gummistøvler er laget av naturgummi uten PVC, ftalater og fluorkarboner.

Hvis gummistøvlene må rengjøres, gjøres dette best med en myk børste og lunkent vann. Når støvlene har tørket, kan du smøre på et silikonbasert middel med en tørr klut. Dette gir gummistøvlene et ekstra lag med beskyttelse og gir dem et skinnende nytt utseende. Når du ikke bruker støvlene, er det viktig å oppbevare dem på riktig måte. Det beste er å oppbevare dem på et tørt og mørkt sted i romtemperatur. Det er viktig å huske på at støvlene aldri må tørkes på en radiator eller i et tørkeskap, da gummien tørker ut og kan sprekke.

Når du bruker gummistøvlene, kan det dannes kondens på innsiden. Derfor har alle gummistøvlene våre en uttagbar innersåle som gjør det enklere å fukte og tørke støvlene.

HYBRIDSKO

En hybridsko er en blanding av en gummistøvel og en hverdagssko. Hybridskoen rengjøres i lunkent vann med en myk svamp eller klut. Ikke bruk sterke vaskemidler som inneholder olje eller syre. Stoffet har en smussavvisende overflate som det kan være nødvendig å etterbehandle over tid for å hindre at smuss fester seg til stoffet. Bruk en biologisk nedbrytbar impregnering uten PFAS.

Når du bruker skoene, kan det dannes kondens på innsiden, så alle hybridskoene våre har en uttagbar innersåle som gjør det lettere å lufte og tørke skoen.

SNEAKERS

Impregner skoene med biologisk nedbrytbart PFAS-fritt middel før bruk for å unngå smuss og flekker. Når du rengjør skoene, bruker du en myk børste med mild såpe eller vaskemiddel beregnet på sko. Skrubb deretter skitten av børsten og skyll under vann.

Vi anbefaler ikke å vaske skoene i vaskemaskinen. Det kan føre til at limet på yttersålen løsner og at overdelen misfarges. Hvis du likevel velger å vaske skoene i maskin, anbefaler vi at du gjør det på lav varme i en vaskepose.

Joggesko i semsket skinn og lær bør impregneres før bruk.

Den beste måten å holde semsket sko rene og i god stand i lang tid er å børste av skitten umiddelbart etter bruk.

Skinnsko rengjøres enkelt ved å tørke av dem med en våt klut og polere dem med skokrem med jevne mellomrom for ekstra beskyttelse.

PLEIERÅD FOR KLÆRNE VÅRE

Det er viktig at du tar vare på klærne dine slik at kvaliteten og holdbarheten opprettholdes. Vi produserer produkter av nøye utvalgte materialer av høy kvalitet for å gi deg de beste forutsetningene for livslange produkter. Med det følger vedlikeholdsråd.

Hvis det ikke er inneværende sesong, anbefaler vi at du oppbevarer plaggene dine hengende eller helt flatt. Da blir det ingen slitasje der det ellers ville vært brett. Unngå å oppbevare klær i for høy varme og i rom der luftfuktigheten varierer sterkt.

PLEIERÅD - PU

PU-materialet gjør at plaggene er både vind- og vanntette uten behov for impregnering eller etterbehandling. Alle våre PU-plagg er fri for PVC og fluorkarbon.

Plagg i PU-materiale kan vaskes på 40 °C, men vi anbefaler å ikke vaske dem på mer enn 30 °C. Den beste måten å rengjøre klærne på er med en fuktig klut. Husk å snu klærne på vrangen når du tørker dem, PU-belegget slipper ikke gjennom luft.

VANNBASERT PU

Klær med vannbasert PU-materiale kan vaskes ved 30 °C. Den beste måten å rengjøre klærne på er med en fuktig klut. Husk å snu klærne på vrangen når du tørker, PU-belegget slipper ikke gjennom luft.

PLEIERÅD - FLEECE

Fleecemateriale bør ikke vaskes mer enn nødvendig. Det beste rådet er å lufte klærne og ta en flekkvask i tilfelle flekker. For å unngå unødvendig slitasje bør du ikke tørke med varme, som f.eks. i tørketrommel eller tørkeskap. Fleecematerialet tørker raskt, så heng heller opp klærne på en kleshenger.

PLEIERÅD - ULL

Ull er et materiale som ikke tiltrekker seg så mye smuss. Det er som regel nok å børste det av og lufte ullplagget for å holde det rent. Hvis plagget trenger en grundigere vask, er det viktig å være forsiktig. Alle produktene vi tilbyr med ull er blandet med syntetiske fibre. Det er lurt å vaske med en vaskepose for å skåne plagget, men også for å samle opp mikrofibrene.

Husk å bruke vaskemidler som er tilpasset ull og gjerne et ullprogram. Hvis tørketrommelen ikke tilbyr det, kan du i stedet bruke håndvaskeprogrammet.

PLEIERÅD - MEMBRAN

Ytterplagg som "puster" er laget av membranmateriale. Det betyr at det er som små porer i stoffet som slipper gjennom varmen fra oss, men de slipper ikke gjennom vanndråper utenfra. Det gjør klærne vanntette og pustende.

Du bør regelmessig behandle plaggene med impregnering for å beskytte membranen. Unngå høye sentrifugeringshastigheter og temperaturer over 40 °C når du vasker. For at klærne skal ha det bra, bør du bruke et spesialvaskemiddel beregnet på vanntette klær og aldri bruke skyllemiddel.